maanantai 10. marraskuuta 2014

Painonpudotus on päästä kiinni OSA 3

Tässä painonpudotuksen henkisen valmennuksen tekstissäni avaan hieman lisää sitä, MIKSI painonpudottaminen ei ole helppoa. Lisäksi kerron aivojen toiminnan kannalta sen, MIKSI emme halua muuttua, vaikka haluamme muuttua.



Tämäkin on merkityksellistä tietoa siksi, että meidän on helpompaa oppia ja hyväksyä muutoksia, kun ymmärrämme sen, miksi se ei aina ole niin helppoa. On myös tärkeää pikkuhiljaa oppia uusia tapoja siitä, miten voimme helpottaa muutoksen tekemistä elämässämme.


Aivot oppivat nopeasti. Olemme oppineet paljon tapoja, ajatuksia ja tottumuksia menneisyydessämme, ja useimmiten tämä oppimisprosessi on tapahtunut varsin nopeasti ja huomaamattamme. Osa näistä oppimistasi tavoista palvelee Sinua ja osa ei. Usein oppiminen tapahtuu varsin nopeasti. Olemme saattaneet jopa päivässä oppia esimerkiksi napostelemaan iltaisin tai juomaan limonadia ruoan kanssa. Siinä missä olemme saattaneet muutamassa sekunnissa oppia itsellemme jonkun tuhoisan käytösmallin, meillä on myös kyky oppia siitä pois. On hyvin yksilöllistä, miten nopeasti oppiminen tapahtuu. Mitä tietoisemmin opettelemme asioita, sitä nopeammin en juurtuvat meihin.


Uudet valinnat tapahtuvat tietoisesti. Ne eivät siis tapahdu automaattiohjauksella vanhoista aivojen osista käsin, jota selvensin enemmän "Painonpudotus on päästä kiinni OSA2" -blogitekstissäni. 


Useimpien tutkimusten mukaan uusia toimintatapoja tulisi opetella noin 90 päivää, jolloin ne ovat juurtuneet täysin uusiksi tavoiksi. Osa tutkimuksista sanoo, että uuden tavan oppimiseen menee 28 vuorokautta. Mikä toimii omalla kohdallasi – sen voit kokeilla itse, mutta suosittelen pitämään uusista tavoistasi kiinni vähintään 90 päivää, joka tutkimusten mukaan on merkityksellinen aika uuden tavan oppimiseen. 


MAINOS: Olemme vihdoin saaneet markkinoille saakka uusimman tuotteemme: 90 päivää Energiaa! -painonpudotuskurssin. Kurssi on verkkokurssi, joka sisältää mielettömän määrän luentoja (yli 20 luentoa), hurjan määrän tekstejä (yli 100 sivua) sekä kirjallisia ohjeita, todella monipuolisia tehtäviä ja harjoituksia liittyen ruokavalioon, liikuntaan ja erityisesti henkiseen valmennukseen. Kurssilla on upeat eväät ravitsemukseen ja liikuntaan, mutta ennen kaikkea tämä kurssi painottuu henkiseen valmennukseen. Kurssi on siis uskoakseni ennen näkemättömän laaja painonpudotuskurssi Suomessa. Sen lisäksi kurssin henkinen valmennus on jotain aivan uutta! Jos siis olet kiinnostunut oppimaan uusia, terveellisiä elämäntapoja, hoikistumaan ja tulemaan aidosti onnellisemmaksi ja paremmaksi omaksi itseksesi, niin suosittelen lämpimästi kurssiamme! Kurssiin voit tutustua lisää osoitteessa: http://www.pro-energy.fi/13


Kurssille pääset osallistumaan täältä:

90 päivän verkkovalmennus maksaa 149 €. Mukaan pääset heti tästä seuraavista linkeistä:
Jos haluat maksaa verkkopankissa: https://www.campwire.com/buy/e99f2a18-8453-4ae7-a7ae-894aab54200e

Jos haluat maksaa kotimaisilla luottokorteilla: https://www.campwire.com/buy/9f202f3a-2c08-4782-9f1b-f6b327161707



Kurssin johtavaksi ajatukseksi on otettu tuo 90 päivää juuri siitä syystä, että kurssilaisilla todella olisi mahdollisuus oppia uudet elämäntavat aidosti.

Kurssin tervetuliaisvideon voit katsoa tästä: https://www.youtube.com/watch?v=3a90w9D78jg

 

No mutta mainostuksesta itse asiaan :).

Kun opit jotakin, aivoissasi tapahtuu aina jotakin. Aivojemme fysiologia on sellainen, että ne toimivat mielellään energiatehokkaasti, tavoilla jotka ovat jo tuttuja – mutta eivät välttämättä järkeviä ja eteenpäin vieviä. Aivoihin syntyy neuronien välisiä yhteyksiä, jotka vahvistuvat sitä mukaa, mitä enemmän toimit tai ajattelet kyseisellä tavalla. 


Voimme kuvata aivojamme ikään kuin tiheänä metsänä. Metsän keskellä on useita seitsemänkaistaisia moottoriteitä, jotka ovat niitä ajatuksia ja toimintoja, joita olemme toistaneet niin monta kertaa, että niistä on tullut huippunopeita moottoriteitä. Jos aivot siis toimivat aina automaattisesti mahdollisimman energiatehokkaasti, ne valitsevat kulkeakseen nopean ja tehokkaan moottoritien, tiheän metsän sijaan.


Kun alamme noudattamaan itsellemme uusia tapoja, ruokailutottumuksia tai liikuntaa, aivot eivät TODELLAKAAN halua lähteä tiivistä metsää raivaamaan. Aivot haluavat mennä totutuille ja energiatehokkaille moottoriteille, ja ne aivan varmasti valitsevat sen tien, jos emme VALINNAN ja jatkuvan läsnäolon avulla valitse toisin. 


Tästä johtuen muutos on yleensä niin hankalaa, ja muutaman viikon jälkeen luovutamme esimerkiksi painonpudotuksen suhteen. Hyvä uutinen on se, että kun alamme jatkuvasti tietoisesti toistamaan uusia tapojamme, ne raivaavat tiheään metsään ensin pienen polun, sitten kävelytien, jonka jälkeen autotien ja vihdoin siitä uudesta tavasta tulee aivoihimme uusi jopa kahdeksankaistainen moottoritie. Vihdoin nämä uudet ruokailutottumukset ja muut uudet elämäntavat ovat energiatehokkaampi valinta aivoille kuin vanhat tavat. Tällöin elämme automaattisesti terveellistä elämää. Ja tähän raivaustyöhön meiltä kuluu tutkimusten mukaan noin 90 päivää! Vanha moottoritie, jossa vanhat tavat asuivat, on jo ruohottunut ja alkanut kasvaa metsää aivojemme maastoon.


Emme siis halua muuttua, vaikka haluamme muuttua. Kuitenkin, kun ymmärrät tämän, sinun on helpompi oikeasti antaa muutoksen tapahtua. Uusien elämäntapojen äärellä kannattaa varautua siihen, että aluksi kun toimit vanhassa tutussa tilanteessa uudella tavalla, se voi tuntua oudolta, mutta kun toimit sinulle paremmilla tavoilla, aivosi luovat uusia hermoyhteyksiä näille toiminnoille, ja mitä enemmän voimistat niiden toimintaa, ne muuttuvat luonnollisiksi ja normaaleiksi sekä energiatehokkaiksi tavoiksi toimia. Jos et esimerkiksi ole tottunut syömään aamiaista, se saattaa aluksi tuntua todella hankalalta ja jopa ällöttävältä, mutta toistettuasi sitä viikon ajan huomaat, että ei se nyt niin kamalaa olekaan.


Aivomme eivät siis tule ajatelleeksi sitä, onko ajatus, tunne tai toiminta meille hyväksi. Energiatehokkuutensa takia ne vain valitsevat helpoimman tavan toimia eli tavan, jota on toteutettu aiemminkin. Tästä syystä on tärkeää olla hereillä ja läsnä eikä toimia automaatiolla ja antaa vanhojen aivojen osien johtaa elämäämme. Jos annamme vain aivojemme ja ajattelumme ohjata itseämme, toimimme menneisyyteen perustuvien kokemustemme mukaan. 


Uusien asioiden oppiminen vie enemmän energiaa ja väsyttää ihan oikeasti, koska aivot oikeasti käyttävät uuden oppimiseen enemmän energiaa kuin vanhan moottoritien kulkemiseen. Vastustelu tai väsymys eivät siis missään tapauksessa kerro huonosta toiminnasta, vaan enemmänkin siitä, että aivot prosessoivat uusia asioita.


Muistathan, että Sinussa ja maailmassa tapahtuu aivan koko ajan jatkuvaa muutosta. Mikään elämässä ei ole pysyvää, vain muutos on jatkuvaa. Muutos on jatkuvaa, mutta kehitys sen sijaan on vapaaehtoista. 



Ruokailutottumuksemme ovat pääasiassa tottumuksia eli TAPOJA. Yhtä nopeasti kuin olet oppinut itsellesi Sinua huonosti palvelevia tapoja, opit myös hyviä ja uusia tapoja, jotka palvelevat vielä vuosienkin päästä. Kokeile, niin huomaat, että kun otat syömisen omalle vastuullesi ja vapaudellesi, sinun on helpompi tehdä hyviä valintoja.



Tehtävä: Pohdi nyt, mitä uusia tapoja tai muutoksia toivot elämääsi. Huomaa ensin vanhat tapasi. Kehitä sitten niiden tilalle jokin uusi tapa. Jatkossa seuraa sitä, miten Sinulla sujuu uusien tapojesi kanssa. Merkitse vaikka kalenteriisi, milloin olet noudattanut uusia tapojasi 30 päivää, 60 päivää ja viimein 90 päivää. Sen jälkeen uudet tavat ovat aivoissasi vähintään yhtä voimakkaat moottoritiet kuin vanhat tapasi, ja luultavasti vanhojen tapojesi moottoritiet ovat jo alkaneet ruohottumaan käytön puutteessa.

Kiitos, että luit tekstini taas!

Innostunein terveisin

Pauliina Avola
Pro-Energy
Valmennustalo Valo
www.pro-energy.fi
www.valmennustalovalo.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti