lauantai 22. elokuuta 2015

Aloittaisko vaiko eikö?



 Toimin kolumnistina paikaalislehdessämme Nokain Uutisissa, ja koska blogin kirjoittaminen jää selkeästi nyt muiden töiden jalkoihin, niin ajattelin laittaa aina välillä tänne blogiin samoja tekstejä, mitä on jo lehdessä nähty. Tämä teksti aloittamisesta oli lehdessä 21.8.2015.

Ihmiset, joilla on unelmia ja tavoitteita elämässään, ovat tutkimusten mukaan onnellisempia kuin ihmiset, joilla ei unelmia tai tavoitteita ole. Itse asiassa viimeisimpien tutkimusten mukaan sillä, että saavutammeko me edes unelmiamme, ei ole niin paljoa merkitystä onnellisuuden kannalta kuin sillä, että meillä ylipäänsä on unelmia ja tavoitteita. Sillä kuitenkin on merkitystä, että tavoitteet ja unelmat ovat Sinun omia unelmiasi – eivät siis vaimosi, lastesi, ystäviesi, miehesi, äitisi, isäsi tai opettajasi – vaan Sinun.

Toisilla ihmisillä unelmointi ja tavoitteiden asettelu sujuvat kuin vettä vaan. Osalle meistä unelmointi ei kuitenkaan ole ihan helppoa. Siksi unelmointi kannattaakin aloittaa ihan pienistä tavoitteista, ja vähän aikaa harjoiteltuamme opimme unelmoimaan jo vähän isommistakin asioista.
Unelmien ja tavoitteiden löytymisen jälkeen seuraavatkin mielestäni ne kaikkein vaikeimmat vaiheet: aloittaminen ja jatkaminen. Toiset meistä jäävät junnaamaan liiallisen pohtimisen ja suunnittelun tasolle. Toiset meistä taas ryntäävät kohti tavoitteitaan, ja muutaman päivän kuluttua ovat jo unohtaneet koko tavoitteen. Suunnittelu – ja erityisesti pienten askelten suunnittelu, on tavoitteen kuin tavoitteen kohdalla kannattavaa. 

Erityisen tärkeää on kuitenkin lähteä liikkeelle - aloittaa tekemään joitain aivan pikkuriikkisiä toimenpiteitä unelmansa eteen. Toinen vaikea vaihe on jatkaminen - jatkaminen aivan pienen pienillä toimilla joka päivä kohti omia unelmia. Usein haluamme liikaa ja liian nopeasti, ja unelmiemme elämän rakentuminen romuttuu siihen. Tai sitten emme pääse alkuun ollenkaan, koska mielemme keksii jatkuvasti uusia esteitä ja syitä sille, miksi emme voi, emme pysty, ei kannata jne.
Mutta me voimme, kunhan vain unelmoimme, aloitamme ja jatkamme. Halusit sitten hoikan vartalon, uuden uran tai vaikka viinitilan Italiasta, niin voit – kunhan vain aloitat ja jatkat. Toteutuminen saattaa kestää kuukausia tai vuosia, mutta jossittelemalla unelmasi eivät ainakaan toteudu. Harva asia tässä elämässä on sellainen, mikä on täysin peruuttamatonta, joten mitä jos kokeilisit? Ja muista, että 365 päivää on oikeasti todella pitkä aika. Vuoden kuluttua saatat toivoa, että olisit aloittanut jo tänään.

Pidän muuten MB Aarrekarttakurssin Nokialla 29.8 eli viikon kuluttua. Aarrekarttakurssi on loistava tapa selkiyttää ja innostua omista unelmistaan. Kurssilla on vielä hyvin tilaa! Ilmoittaudu tai kysy lisää: pauliina.avola@pro-energy.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti