maanantai 29. joulukuuta 2014

Unelmia, lupauksia ja itsensä johtamista vuodelle 2015

Useimmat meistä tekevät aina uuden vuoden tienoilla lupauksia ja suunnitelmia tulevaa vuotta ajatellen. Ihmisen onnellisuuden kannalta erityisesti tulevaisuuden tavoitteet ja unelmat ovat ensisijaisen tärkeitä. Ihmiset, joilla on unelmia ja tavoitteita, ovat tutkimusten mukaan onnellisempia kuin ne ihmiset, joilla näitä ei ole. Ja itse asiassa viimeisimpien tutkimusten mukaan sillä, että saavuttaako ihminen tavoitteitaan, ei ole onnellisuuden kannalta niin paljoa merkitystä kuin sillä, että ihmisellä ylipäänsä ON tavoitteita ja unelmia. Mutta onhan tietysti totta, että ne ihmiset, joilla on elämässään selkeitä tavoitteita, myös saavuttavat niitä suuremmalla todennäköisyydellä kuin ne ihmiset, joilla ei tavoitteita tai unelmia ole. Unelmionti on siis kaikin puolin hyvä asia, ja kannustankin kaikkia lukijoitani siihen.

Olen itse tehnyt muutama viikko sitten itselleni taas uuden aarrekartan ensivuoden unelmilleni, ja aarrekartan tekeminen yllättää minut joka kerta. Yllätyn siitä, että joka kerta niitä tehdessäni huomaan, että oikeasti unelmoinkin monista sellaisista asioista, joista en ollut tiennyt unelmoivani ennen kuin vasta siinä hetkessä, kun pysähdyn tekemään karttaa ja unelmoimaan. Itse olen tehnyt aarrekarttoja unelmieni ja tavoitteideni tueksi jo vuosia. Joskus unelmien toteutuminen on kestänyt 2 kuukautta, ja viime vuoden unelmieni toteutumiseen aikaa kului jopa 10 kuukautta. Olen kuitenkin todennut, että menetelmä on ainakin minun kohdallani eirtyisen toimiva. Ja minulla on ollut ilo ja kunnia todistaa unelmien toteutumista aarrekartan avulla myös kymmenien muiden kurssilaisteni siivellä.

Menetelmä ei kuitenkaan ole kaikille tuttu, ja siksi ajattelin tässä tekstissä vähän kertoa, MIKSI visuaalinen tavoitteiden asettelu on niin kannattavaa.
Aivot ymmärtävät kuvia nanosekunneissa, ja siksi visuaalinen tavoitteiden asettelu on äärimmäisen tehokas tapa saavuttaa elämässään uusia päämääriä ja onnellisuutta. Kirjoitettua tekstiä aivomme eivät ymmärrä lähellekään yhtä nopeasti ja helposti kuin kuvia. Lisäksi aivomme näkevät kuvat ympärillämme, vaikka emme varsinaisesti kiinnittäisi itse niihin huomiota. Kuvat virtaavat suoraan alitajuntaamme, ja aivomme alkavat automaattisesti toteuttaa uutta tulevaisuuttamme. Visuaalinen tavoitteen asettelu avartaa näköaloja, koska se aktivoi uusia aivojen osia (MIND-TRAINING) eli erityisesti etuaivolohkon oikeaa puolta. Aivoissa tapahtuu suorastaan räjähdys, kun näemme kuvat, joissa toivomamme asiat ovat jo tapahtuneet. Vanhat aivojemme osat alkavat uskoa, että noinhan se on, koska kerran näen, että se on tapahtunut. Aivot uskovat aina kuvaa, ja liikkuva kuva on aivoille aina ehdoton totuus. Kuvat ovat siis merkittävästi tehokkaampia alitajunnan aktivoijia kuin kirjoitetut tavoitteet. Aarrekarttakursseilla työskentelemme siis alitajunnan ja tietosen mielen kanssa. Alitajunta on tehokkain tavoitteiden toteuttaja, ja kuvilla voimme ohjata alitajuntaamme suoraan. Voimme ikään kuin pikaisesti ohittaa tietoisen mielen, joka useimmiten tarjoaa meille ison tukun vaihtoehtoja siihen, MIKSI mikäkin unelma tai tavoite ei ole meitä varten, tai ei onnistu meidän kohdallamme, tai ei ole meille mahdollista. Ja juuri tästä syystä aarrekartta toimii jopa ihmeellisen nopeasti.

6.1.2014 pidän Nokialla kaikille avoimen MB Aarrekarttakurssin. Tervetuloa mukaan! MB Aarrekarttakurssi 2015

Vuoden vaihde on yleensä meidän elämässämme se aika vuodesta, kun keskitymme edes hetkellisesti itsemme johtamiseen. Harva meistä kuitenkaan on todella keskittynyt edes kerran vuodessa aidosti siihen, mihin haluaa elämänsä kulkevan. Itsensä johtamisessa on kyse myös vastuun ottamisesta omasta elämästä. Ja tämä on meistä yleensä niin pelottavaa, että jätämme elämämme mieluummin sattuman varaan. Ja usein annamme "ulkomaailman" johtaa jopa uuden vuoden lupauksiamme ja toiveitamme. Voit käydä katsomassa pienen videopätkän aiheesta: 90 päivää Energiaa! -painonpudotuskurssin luentomaistiaisia osa 1. Video on yhden 90 päivää Energiaa! -kurssin henkisen valmennuksen luennon alusta. Luento itsessään käsittelee monipuolisesti ihmisen arvoja, mutta pätkässä avaan itsensä johtamisen teoreettisia näkemyksiä.

Katso lisää Energiaa! -painonpudotuskursseistamme osoitteesta: www.painonpudotuskurssi.fi.

Monet meistä lupaavat uutena vuotena lopettaa tupakoinnin, aloittaa terveelliset ruokailutottumukset tai laihduttaa 10 kiloa. Vaikka jokainen noista edellä mainituista lupauksista onkin mielestäni huippuhyvä ja kannattava, niin mielestäni uuden vuoden lupausten tulisi ennen kaikkea pohjautua omiin arvoihimme. Jotta voisimme aidosti tehdä vuodesta 2015 elämämme upeimman, tulisi lupausten, toiveiden ja unelmien olla erityisesti arvojemme mukaisia. Suosittelenkin Sinua miettimään terveyteen liittyvien lupausten lisäksi itsellesi sellaisia lupauksia, jotka heijastavat syvimpiä arvojasi.

Itselleni esimerkiksi perhe ja avioliitto ovat kaksi erittäin tärkeää arvoa. Itse olen tehnyt esimerkiksi näihin liittyviä lupauksia. Lupauksiani ovat, että vietämme perheenä vähintään yhden "villasukka"  eli kotipäivän kuukaudessa, jolloin kukaan perheestämme ei mene minnekkään, ja olemme yhdessä pelaillen ja lepäillen. Avioliittoa taas lupaan hoitaa jokakuukausittaisella "treffipäivällä".

Esimerkiksi tämän kaltaiset lupaukset ohjaavat elämääni aidosti minulle merkittävien asioiden suuntaan, enkä mene vain "valtavirran" lupausten sumussa tai panosta liiallisesti vaikka ulkonäköön laihduttamalla tai treenaamalla. Ja tässä yhteydessä haluankin korostaa, että ulkonäköön liittyvissä lupauksissa ei mielestäni ole mitään pahaa silloin, kun ne ovat aidosti jonkin ihmisen arvoissa. Egon pönkitykseen en juurikaan usko. Enkä usko, että pelkästään egostamme lähtevät tavoitteet tai lupaukset tekevät ketään meistä onnellisiksi tai hyvinvoinviksi pitkällä tähtäimellä.

Suosittelenkin siis Sinua pohtimaan, mitkä ovat ne arvot, joita lupauksesi tai toiveesi elämässäsi heijastavat. Jos esimerkiksi ystävät ovat Sinulle tärkeitä, voit luvata itsellesi esimerkiksi tavata heitä jollain tavalla säännöllisesti. Jos taas terveys on Sinulle tärkeä arvo, voit luvata itsellesi esimerkiksi laihduttaa sen 10 kiloa. Jos taas järjestelmällisyys on Sinulle tärkeä arvo, voit esimerkiksi luvata itsellesi siivota kaikki kaapit alkuvuoden aikana tai jos esimerkiksi luovuus on Sinulle tärkeä arvo, voit luvata itsellesi esimerkiksi yhden päivän kuukaudessa valokuvaukselle tai maalaukselle. Mitä tahansa arvosi ovatkaan, niin suosittelen lupaamaan itsellesi niiden mukaisia lupauksia vuodelle 2015!

Energiaa! -painonpudotuskurssit alkavat viikottaisin tapaamisin 10-12.1.2015 Nokialla, Ylöjärvellä ja Tampereella, ja 90 päivää Energiaa -painonpudotuskurssin voit aloittaa milloin tahansa verkossa! www.painonpudotuskurssi.fi
Lämmin kiitos Sinulle, joka luit taas tekstini. Toivon Teille kaikille koko sydämestäni onnellisuutta ja rakkautta vuodelle 2015!

Vuotta 2015 jo innolla odottaen,

Pauliina Avola
Pro-Energy
Valmennustalo Valo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti